GreenFund Holland Blog - Waarom zou ik duurzaam investeren?

Waarom zou ik duurzaam investeren?

Een duurzame investering pakt op meerdere vlakken goed uit, een paar voordelen van het duurzaam investeren zijn dat je geld niet stil staat op de bankrekening waar je tegenwoordig een negatieve rente kunt hebben. Een goed rendement is wel belangrijk, anders wordt je geld minder waard naarmate het langer op de bank staat. Dat is stap 1.

Waarom zou je duurzaam investeren?

Stap 2 is dat je met een duurzame investering actief meewerkt aan een beter klimaat. Het is belangrijk om op korte termijn te denken aan de lange termijn gevolgen van het milieu. Hoe meer er verduurzaamd wordt, hoe sneller wij het tij kunnen keren.

Dan hebben we nog een stap 3, als je bij GreenFund Holland investeert help je actieve ondernemers hun bedrijfsvoering te verduurzamen! Met onze duurzame crowdfunding campagnes helpen wij ondernemers nét dat extra stapje om te kunnen helpen met het verduurzamen van hun onderneming, of het verder uitbouwen van hun duurzame onderneming.

Dus, via duurzame investeringen op ons crowdfunding platform help je niet alleen je zelf, de natuur maar ook ondernemers! Drie uitermate belangrijke factoren waarom je een duurzame investering zou moeten doen.

Wil je weten waar jij in mee gaat investeren?

GreenFund Holland is het crowdfunding platform voor duurzame investeringen, volg ons op social media of schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle duurzame investeringen waar jij aan mee kan doen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wist je dat je wij projecten hebben gelanceerd waarbij de investeerders meer dan 6% rente krijgen?! Dit is een zeer goed rendement!

In wat voor soort projecten kan ik investeren?

Alle door onze geselecteerde projecten hebben strenge selectie criteria doorstaan. Elk bedrijf wat zich bij ons aansluit, wordt volledig doorgelicht voordat wij overgaan tot het starten van een project. Het mag duidelijk zijn dat de projecten die wij starten een echte verduurzamingsslag moeten uitvoeren, en om wat voor verduurzaming dat gaat? Daar hebben wij geen beperkingen in!

Een van onze laatste succesvolle projecten betreft een investering voor het opknappen van een zeilboot, niet echt bepaald duurzaam an sich. Alleen het bedrijf er achter gaat met deze zeilboot duurzame reizen naar Noorwegen verzorgen, dus het doel is zeker duurzaam te noemen!

Een investering in het plaatsen van zonnepanelen op een dak van een school? Check! Ja, natuurlijk willen wij helpen met het realiseren van jullie zonnedak!

Uw bedrijf volledig energieneutraal, en wilt u daarbij de hulp van crowdfunding? Bel vandaag nog met Jaco op 072 2029020.

Wil jij weten wat het volgende succesvolle project word? Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief, en ontvang updates van de nieuwe projecten en andere belangrijke zaken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Duurzaam investeren is investeren in je toekomst

Waarom is het veilig om bij ons te investeren

GreenFund Holland is een crowdfundingplatform dat in 2016 is opgericht. Het onderscheidt zich van andere crowdfundingplatforms door het volgende:

  • Er worden alleen projecten gecrowdfund met een duurzaam karakter.
  • Er worden alleen projecten gecrowdfund met een bewezen staat van dienst en voldoende zekerheden. Alleen projecten met een classificatie  A, B of C (ofwel laag risico) worden aangeboden. Projecten met een classificatie D, E en F zie je niet op ons platform.

GreenFund Holland rekent geen administratie- of andere kosten. Bij andere platforms is dit wel het geval, wat betekent dat de bij hen ogenschijnlijk hogere rente aanzienlijk lager kan uitvallen.

GreenFund Holland houdt een garantiekapitaal achter de hand. Dit kapitaal is samengesteld uit externe gelden; afkomstig van, en beheerd door de aandeelhouders. Het wordt aangevuld met de jaarlijkse winst. Indien een project niet in staat is om het ingelegde geld terug te betalen, wordt allereerst geld geïnd via de onderpanden van het project. Vervolgens wordt het restant van het ingelegde bedrag aangevuld uit het garantiekapitaal. Het ingelegde bedrag wordt vervolgens uitgekeerd aan de investeerders. Het garantiekapitaal is voldoende om de inleg van een paar projecten te garanderen. Als meerdere projecten tegelijkertijd mislukken kan het garantiekapitaal dus niet worden aangesproken. Overigens is het gedurende het bestaan van GreenFund Holland nog niet voorgekomen dat een project is mislukt, alle projecten zijn tot dusver op tijd en volledig uitbetaald.

AFM vergunning
Net als de banken en de meeste crowdfundingplatforms heeft GreenFund Holland een AFM vergunning. Dit betekent onder andere dat er halfjaarlijks gerapporteerd wordt aan de Autoriteit Financiële Markten en dat er voldaan wordt aan de laatste eisen die gesteld worden vanuit de financiële wetgeving.