Nieuwe projecten op komst!

Veel bedrijven hebben gewacht met investeren in duurzaamheid in afwachting van de effecten van de Corona crisis.
Na de publicatie van het IPCC rapport is eens te meer gebleken dat afwachten geen optie meer is.  Steeds meer mensen raken doordrongen van het feit dat we alles op alles moeten zetten om ervoor te zorgen dat klimaatverandering een halt wordt toegeroepen.


Ook GreenFund Holland is weer vol aan de bak, we zijn blij te kunnen melden dat er dit jaar een aantal mooie duurzame projecten aan komen! Houd onze nieuwsbrief in de gaten!
Ken je iemand die wil investeren in duurzaamheid, zegt het voort. Wij maken de wereld graag een stukje groener.
In deze nieuwsbrief vind je verder een aantal interessante feiten en tips.  Heb je een vraag of opmerking laat het ons weten. Wij zijn elke werkdag bereikbaar via 072 202 90 20.

Gratis advies bij verduurzaming

Ben je als ondernemer op zoek naar manieren om je bedrijf te verduurzamen maar weet je niet waar je moet beginnen? De overheid biedt gratis advies.

Uiteraard helpt GreenFund Holland je vervolgens graag verder met de inkoop en financiering.

Gratis advies? Klik op Rijksoverheid.nl
Effecten thuiswerken

Als 1 op de 10 mensen besluit een dag of meer thuis te gaan werken scheelt dat 78 miljoen uur aan reistijd per jaar. Dit scheelt 353.600 ton aan jaarlijkse CO2 uitstoot. Dit staat gelijk aan de uitstoot van 44.500 huishoudens.

Bovendien levert het nog eens 1,7 miljard euro voor de schatkist op omdat er minder onderhoud aan wegen nodig is. Mooie effecten en inzichten door de Corona crisis! (Bron: Coalitie Anders Reizen)

Gifschandaal gelode benzine ten einde

voorraad gelode benzine opgebruikt. Daarmee komt na een eeuw een einde aan een zeer schadelijke autobrandstof.
Toen automobilisten in de Verenigde Staten steeds vaker loodvrije benzine gingen gebruiken, was dat merkbaar tot ver op de Groenlandse ijskap. Franse onderzoekers ontdekten, volgens een bericht in NRC
 op 12 september 1991, dat de concentratie van looddeeltjes in het Groenlandse ijs tussen 1967 en 1989 met een factor van ongeveer 7,5 was afgenomen. De onderzoekers zagen daarvoor maar één verklaring: het snel dalende gebruik van gelode benzine in de VS.

Meer weten? Gifschandaal-ten-einde
Zorg om klimaat, wat kan je zelf doen?

Steeds vaker lezen we in het nieuws de grote gevolgen van de klimaatverandering: gletsjers die sneller smelten dan gedacht, extreme droogtes, grote bosbranden. Het tij lijkt bijna niet meer te keren.
Toch geloven we dat alle grote maar ook kleine veranderingen helpen. Dus blijf vooral de was buiten drogen, stap op de fiets, eet minder of geen vlees enz.

En investeer je geld in duurzame producten of projecten.