• GreenFund Holland duurzaam investeren

Onze missie

Samen bijdragen aan een duurzame samenleving…

Wij willen samen met jou een belangrijke bijdrage leveren aan het verduurzamen van de samenleving. Dat doen we door duurzame projecten mogelijk te maken op onze crowdfunding website. Je kunt hierbij denken aan zonnepanelen, LED, aardwarmte, infrarood verwarming. Maar ook ondersteunen wij ondernemers op het gebied van circulariteit, voeding en het verbeteren van de biodiversiteit.

Het bij elkaar brengen van vraag en aanbod…

Wij brengen vraag en aanbod van geld bij elkaar op een duidelijke en veilige manier. Daarmee zijn wij een goede aanvulling op de huidige financiële sector. Alle betrokken partijen hebben eerlijke voorwaarden en redelijke rentepercentages. Zeker in het licht van de huidige spaarrentes.

Wat drijft ons?

GreenFund Holland wordt gedreven door de wens om de leefomgeving voor ons allemaal te verbeteren en de opbrengsten daarvan ten goede te laten komen aan iedere deelnemer. Wij zijn er van overtuigd dat we dit met elkaar kunnen realiseren door duurzame projecten te financieren en realiseren op onze crowdfunding website.

Wat maakt ons uniek?

GreenFund Holland is een crowdfundingplatform dat in 2016 is opgericht. Het onderscheidt zich van andere crowdfundingplatformen door het volgende:

  • Er worden alleen projecten gecrowdfund met een duurzaam karakter.
  • Er worden alleen projecten gecrowdfund met een bewezen staat van dienst en voldoende zekerheden. De classificaties zijn A, B of C ofwel weinig risico.
  • GreenFund Holland rekent geen administratie- of andere kosten. Bij andere platforms is dit wel het geval, wat betekent dat de bij hen ogenschijnlijk hogere rente aanzienlijk lager kan uitvallen.
  • GreenFund Holland houdt een garantiekapitaal achter de hand. Dit kapitaal is samengesteld uit externe gelden; afkomstig van, en beheerd door de aandeelhouders. Het wordt aangevuld met de jaarlijkse winst. Indien een project niet in staat is om het ingelegde geld terug te betalen, wordt allereerst geld geïnd via de onderpanden van het project. Vervolgens wordt het restant van het ingelegde bedrag aangevuld uit het garantiekapitaal. Het ingelegde bedrag wordt vervolgens uitgekeerd aan de investeerders. Het garantiekapitaal is voldoende om de inleg van een paar projecten te garanderen. Als meerdere projecten tegelijkertijd mislukken kan het garantiekapitaal dus niet worden aangesproken. Overigens is het gedurende het bestaan van GreenFund Holland nog niet voorgekomen dat een project is mislukt, alle projecten zijn tot dusver op tijd en volledig uitbetaald.

AFM
Net als de banken en de meeste crowdfundingplatformen heeft GreenFund Holland een AFM vergunning. Dit betekent onder andere dat er halfjaarlijks  gerapporteerd wordt aan de Autoriteit Financiële Markten en dat er voldaan wordt aan de laatste eisen die gesteld worden vanuit de financiële wetgeving.

Ons team

Jaco Leijdekker

Jaco Leijdekker

Dagelijks bestuurder

Hoe komt het dat scholen, sportverenigingen en zorginstellingen, maar ook bedrijven zo weinig investeren in duurzaamheid? Oorzaken zijn vaak het gebrek aan geld en de tijd die het kost om alles uit te zoeken. Door lokaal spaargeld op te halen kan een organisatie wel verduurzamen. Met onze partners, die we desgewenst in contact brengen met de betreffende organisatie, weten we zeker dat het juiste wordt gedaan en er niet teveel betaald wordt.

Anne-Marie Bor

Anne-Marie Bor

Raad van advies

Als procesmanager van duurzame transities, zet Anne-Marie zich via haar bedrijf NextGreen in voor en met partijen die samen groene groei willen versnellen.

"Klimaatverandering, verlies van biodiversiteit, uitputting en vervuiling. De uitdagingen waar we voor staan vragen om een andere manier van samenwerken, en een andere manier van financieren.
De crowdfunding website van GreenFund Holland is zo’n andere manier. Het faciliteert spaarders om duurzaam rendement te ontvangen en het verbindt mensen lokaal om samen stappen te zetten voor het behoud van de kwetsbare planeet waarop wij leven."

Eric Brandt

Eric Brandt

Raad van advies

Eric is een zeer ervaren ondernemer die verschillende bedrijven heeft opgezet en geleid, oa in de zonne-energie. ‘Milieu en afvalverwerking zijn altijd een item geweest in mijn vak’. Eric vindt het belangrijk om nu iets terug te doen voor de gemeenschap. Hij zet zich oa in voor verschillende goede doelen. ‘Ook ben ik gaan investeren in duurzame projecten zoals de EcoLodge van GreenFund Holland. Als lid van de Raad van Advies vind ik het een mooie uitdaging om dit ’fonds‘ verder te laten groeien’.

Referenties

Vakantiepark Nieuw Leven Texel
Martijn Eelman, eigenaar
“Top in groen investeren! Gedegen organisatie met verstand van zaken en zeer serieus in aanpak en aftersales! ”.

Ecolodge Linda Smit

Linda Smit, eigenaar EcoLodge
“GreenFund Holland heeft mij fantastisch geholpen om de EcoLodge te realiseren. Persoonlijk, professioneel en zeer betrouwbaar. Ik raad ieder bedrijf met groene plannen aan om met GreenFund Holland te crowdfunden. Ook de groene spaarder is bij hen in goede handen”.

Anonieme deelnemer aan meerdere projecten

“GreenFund Holland biedt alleen betrouwbare en duurzame projecten aan. Op mijn spaargeld krijg ik een goed rendement. Ik krijg regelmatig updates van projecten, erg leuk om betrokken te blijven!”.

Van der Steen Autobedrijf Heiloo

Maarten van der Steen, mede-eigenaar
“We zijn enorm blij met onze volledig energie neutrale showroom. Dank aan GreenFund Holland die ons uitstekend heeft begeleid gedurende het traject. Zij hebben gezorgd voor goede PR en dankzij de crowd was het geld snel bij elkaar”.

Deelnemer aan project Jan van Rijckenborghschool Heiloo

Manon Keeman
“Als crowdfunder van de zonnepanelen op het dak van de school van mijn kinderen, ben ik betrokken geraakt bij dit initiatief van GreenFund Holland. Zij bieden een spaarvorm waarbij je bewust bijdraagt aan duurzaamheid = groen sparen. Zelfs mijn kinderen willen nu crowdfunden, want dan sparen ze voor het klimaat en een extra zakcentje! ”

Museum Broeker Veiling

Ron Karels, directeur
“Museum BroekerVeiling, het icoon van Langedijk, is al ruim 40 jaar één van de toeristische topattracties in de regio. In 2009 opende het museum de prachtige nieuwe entree. Door de financiering daarvan konden wij bij de bank geen nieuwe lening krijgen om te investeren in led-verlichting en zonnepanelen. GreenFund Holland hielp ons wel. Binnen een week hadden we het geld bij elkaar om ons museum te verduurzamen. De crowd betalen we binnen 5 jaar terug met de opbrengst van de zonnepanelen. En na die 5 jaar hebben we geen energiekosten meer! Win-win voor alle partijen!”.

JvR scholen Heiloo en Hilversum

Schooldirecteur JvR school Heiloo, Marije Peters
“Zelf energie opwekken is een actueel onderwerp en daar wilden we graag aan meedoen, samen met onze school in Hilversum”.

ORFI Food Ingredients

Directeur ORFI Food Ingredients, Rien Vervoort
“Het contact gedurende de campagne heb ik als zeer prettig ervaren! Jullie waren altijd positief, opbouwend en dachten goed mee.”

Vacatures

Verkoop adviseur

Meer en meer bedrijven en organisaties weten ons te vinden. Daarom willen we graag in contact komen met verkoop adviseurs met een duurzaam hart en commerciële ervaring. Ben jij die persoon die begaan is met onze planeet en mee kan denken met onze klant?
Bel dan met 072 2029020 of stuur een bericht naar jaco@greenfundholland.nl.

Stagiair(e) Media & Communicatie

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een energieke, betrokken en pragmatische Media & Communicatie Stagiair. Als Media & Communicatie stagiair bedenk, plan, onderbouw en presenteer je geïntegreerde on- en offline mediacampagnes voor ons. Je hebt uitgebreide kennis van alle mediumtypen en een mening over de ontwikkelingen in de markt.

Herken je jezelf in dit profiel en denk je binnen korte tijd toegevoegde waarde te kunnen leveren aan GreenFund Holland?

Neem dan contact op via het contactformulier of bel ons voor een afspraak!