• GreenFund Holland duurzaam investeren

Duurzaam investeren, goed rendement op je spaargeld en een bijdrage leveren aan de maatschappij en ons klimaat. Op een veilige en heldere manier. Dat is GreenFund Holland. Je kiest zelf aan welk duurzaam project je deelneemt. Via MijnGreenFund volg je wat wij samen hebben bereikt.

Hoe werkt het?

Rendement voor jou én jouw omgeving

Deelnemen aan duurzame projecten via GreenFund Holland is eenvoudig.

Via de website van GreenFund Holland registreer je je en krijg je een eigen MijnGreenFund account. Op dat moment kies je een project waar je in wilt investeren.

Zodra je het geld hebt ingelegd krijg je via de e-mail bericht dat het geld is ontvangen en zie je via MijnGreenFund waar je in hebt geïnvesteerd.

De inschrijving op een project staat een aantal weken open. Zodra het doelbedrag van het project is gehaald ontvang je via de e-mail bericht dat er een leenovereenkomst voor je klaar staat in MijnGreenFund. Het project krijgt het doelbedrag volledig uitgekeerd.

Jaarlijks ontvang je rente en aflossing, tot aan het einde van de looptijd van het project. Dan heb je het ingelegde geld plus rente terug ontvangen. Gedurende de looptijd van het project zie je in MijnGreenFund hoeveel rente en aflossing je tot dan toe hebt ontvangen en nog gaat ontvangen.

Met klimaat sparen ontvang je dubbel rendement

 • Je ontvangt een aantrekkelijke rente
 • Veilig en betrouwbaar met een garantiestelsel tot 10%
 • Je doet lokaal mee voor een school, sportvereniging of bedrijf
 • Je doet mee aan duurzame projecten waarbij iedereen verdient
Groen investeren

Veilig deelnemen aan duurzame projecten bij GreenFund Holland

GreenFund Holland vindt het belangrijk om een betrouwbare partner voor onze deelnemers en leners te zijn.

 • Wij spannen ons tot het uiterste in om de aflossing van een lening te waarborgen. Dit doen wij door een goede financiële analyse, zekerheden vanuit het project en met een garantiekapitaal van maximaal 10% van de uitstaande leningen.
 • Wij bemiddelen alleen voor organisaties die minimaal 3 jaar bestaan en een stabiele omzet kennen.
 • Voor onze activiteiten is een vergunning verleend door de Autoriteit Financiële Markten.
 • Wij adviseren je om met een verantwoord deel van je vermogen deel te nemen aan onze duurzame projecten. Tevens adviseren we je, jouw deelnames te spreiden over meerdere projecten.

Voorwaarden

Mijn Greenfund accountGratis
Deelnemenvanaf 100 euro
InschrijvenGratis
ContractkostenGeen

Hallo daar!

 • Welke zekerheden biedt GreenFund Holland?

  Alle geldstromen lopen via de rekening van Stichting Betalingen GreenFund Holland en zijn hiermee afgescheiden van het bedrijf waarin de exploitatie gevoerd wordt. Dit betekent dat altijd de aflossing en rentes geborgd zijn.

 • Aan welke regelgeving dient GreenFund Holland te voldoen?

  Wij hebben een vergunning van de AFM. Daarnaast houdt GreenFund Holland altijd maximaal 10% kapitaal aan. Dit garantiefonds van GreenFund Holland is gefinancieerd door vermogende particulieren. Allen met een duurzaam hart, gemotiveerd in het streven om een goed financieel alternatief te bieden. GreenFund Holland bemiddelt alleen in leningen van organisaties die minimaal 3 jaar bestaan. Daarnaast komen uitsluitend aanvragen voor een lening voor bewezen technologie in aanmerking.

 • Een duurzaamheidsinitiatief waaraan ik wil deelnemen krijgt een creditscore. Wat houdt dat in?

  De GreenFund Creditscore bestaat uit een extern Credit report van ICNL met een schaal van A+ -E, A+ is de beste score, E de meest risicovolle score. Onze eigen Creditscore kent ook een schaal van A+ – E en is afgestemd op het type organisatie. Een bedrijf wordt anders beoordeeld dan een school. A+ is het hoogst haalbaar, wij bieden uitsluitend projecten aan met een score van A+, A en B. Hiermee beperken we ook het risico voor de deelnemers. Bij lagere scores dan A+ betaalt de organisatie een rente opslag. De combinatie van beide scores leidt tot het plaatsingsbesluit en ons advies aan jou.

 • Waarom dien ik de investeerderstoets in te vullen?

  De wet verplicht ons om te toetsen of je niet een te groot deel van je vermogen belegt. De overheid legt ons die zorgplicht op. Het enige doel van de toets is om dit vast te stellen en jou als consument te beschermen tegen onverantwoord grote uitgaven. Deze gegevens worden niet gedeeld met enig externe partij.

 • Wat betekent aflossingsvrij, lineair of annuïtair?

  Aflossingsvrij betekent dat de lener gedurende de looptijd niet aflost. U ontvangt dus jaarlijks de rente over de volledige inleg. Aan het einde van de looptijd ontvangt u de gehele inleg. Bij lineair wordt op elk aflossingsmoment een vaat bedrag afgelost, de rentevergoeding wordt daarmee dus ook per aflossing lager. Bij annuïtair ontvangt u telkens hetzelfde bedrag waarbij aan het begin het rentebedrag hoog is en de aflossing laag; in de loop van de tijd neemt het rentebedrag af en de aflossing toe.

 • Waarom kan ik maar maximaal 5.000 euro inleggen?

  Vanwege regelgeving van de AFM kunt u maximaal 5.000 euro per keer inleggen. Nadat u dit bedrag heeft ingelegd, dient u de aanvullende investeringstoets in te vullen en kunt u de volgende 5.000 euro inleggen.