Duurzaam investeren in groen?! Zeker doen!

Duurzaam ondernemen en geld overhouden

Met de oplopende energieprijzen heeft de autobranche er een uitdaging bij. Nieuwe energie-contracten worden anderhalf tot twee keer zo duur. Daarnaast wil je natuurlijk ook duurzaam, milieubewust én maatschappelijk verantwoord ondernemen. Om deze redenen is nu hét moment om een autoshowroom energieneutraal te maken.

Joop en Maarten van der Steen!

Dit kan eenvoudig bewerkstelligd worden door bijvoorbeeld een lucht/water warmtepomp te laten installeren om van het aardgas af te gaan en door gebruik te maken van zonnepanelen om de elektriciteit op te wekken. Vier jaar geleden hebben Joop en Maarten van der Steen precies dit gedaan met hun Autobedrijf Van Der Steen Heiloo.

Maarten en Joop van der Steen hebben de afgelopen dertig jaar uit het niets een prachtig autobedrijf opgebouwd. Met Hollandse nuchterheid, spaarzaamheid en kwaliteitsbewustzijn. Autobedrijf Van der Steen Heiloo is met twee showrooms en één garagebedrijf een begrip in de omgeving. Milieubewust bezig zijn is voor Joop en Maarten van der Steen uit Heiloo een vanzelfsprekendheid. “Nu is het tijd voor een volgende grote én duurzame stap: een showroom die netto geen energie meer verbruikt.” Mede-eigenaar Maarten: “Duurzaam, milieubewust én maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons belangrijk. Ik heb kinderen en wij willen de aarde goed voor hen achterlaten”, legt hij uit.

Groene stroom

“We investeren in het verwarmen met een warmtepomp, de aardgasaansluiting gaat er uit en we leggen het dak vol zonnepanelen om de benodigde stroom hiervoor op te wekken. Hiermee hebben we geen CO2 uitstoot meer, alle benodigde elektriciteit wordt opgewekt door de zonnepanelen.” Het bedrijf kiest voor crowdfunding. Joop legt uit waarom: “we vinden het een mooi idee om onze directe omgeving mee te laten delen in ons succes. Met sparen krijg je nu ongeveer nul procent rente. Daarnaast willen we laten zien hoe eenvoudig het is om kosten te besparen met investeringen in energiebesparing en -opwekking”.

Bekijk live de opbrengsten

Crowdfunding met GreenFund Holland

Op het dak van de showroom zijn 150 zonnepanelen geplaatst, met een opbrengst van zo’n 35.000 kW per jaar. Het eigen gebruik van elektriciteit wordt hiermee naar verwachting volledig gecompenseerd. “Het complete systeem levert een jaarlijkse kostenbesparing van zo’n 13.000 euro op. Hiermee wordt vijf jaar lang de rente en aflossing aan de deelnemers betaald”, vertelt Joop van der Steen. Het leningbedrag voor Van der Steen is 57.000 euro met een jaarlijkse termijn van 13.000 euro. Joop: “Na aanmelding bij GreenFund Holland is te zien hoeveel rendement het oplevert. Niet alleen in geld, maar ook in bespaarde CO2-uitstoot, duurzaam opgewekte energie of besparing van afval.”

Dit was vier jaar geleden. Over een half jaar betaalt Van Der Steen de laatste termijn en hebben ze vanaf dat moment gratis energie.

Rekening houdend met anderhalf tot twee keer hogere energieprijzen én de in vier jaar gedaalde prijs van zonnepanelen, is dit het moment om te investeren met GreenFund Holland.

Je verdient hier in de komende 10 jaar netto 130.000 euro mee. De warmtepomp gaat zo’n 15 jaar mee, de zonnepanelen meer dan 20 jaar.

Wij begeleiden het gehele traject, verzorgen de financiering en kunnen u eventueel ook in contact brengen met installatiebedrijven waar wij goede ervaringen mee hebben voor onze klanten.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met ons voor een vrijblijvende afspraak of bel Joop of Maarten van der Steen in Heiloo over hun ervaringen met GreenFund Holland.