GreenFund Holland duurzaam investeren

Nieuwsbrief september 2019

Duurzaam investeren

Beste lezer,
Er zijn twee nieuwe projecten van start gegaan!
Zeeuwse klei; een duurzame verbouwing van een voormalige bakkerij tot woonhuis met Bed & Breakfast, en ORFI Food; een gepatenteerde methode om uit afvalreststromen paneermeel te maken.
Beide projecten zijn open voor deelname. Wij zijn er trots op om een bijdrage te mogen leveren aan deze mooie initiatieven. Lees er alles over in deze nieuwsbrief!

Ohja, volg je ons al op Instagram? 😉

Het team van GreenFund Holland.

Nieuwe projecten

duurzaam project Zeeuwse Klei

Zeeuwse klei

Peter de Ligt en Ingrid de Vries verbouwen een voormalige bakkerij in Middelburg tot woonhuis en bed & breakfast. Hierbij maken zij gebruik van ambachtelijke bouwmethoden en natuurlijke, lokale materialen, zoals klei en stro. Er wordt damp-open gebouwd en de woning zal gasloos zijn.
Dit unieke project bevindt zich in de afrondende fase, waarvoor nog een bescheiden bedrag aan extra financiering nodig is.
De voltooiing van de verbouwing is gepland in voorjaar 2020, waarna een deel van het pand zal worden verhuurd als Bed & Breakfast.
Kijk voor meer informatie op onze website.

duurzaam project ORFI Food

ORFI Food

ORFI food ingredients heeft een gepatenteerde methode ontwikkeld om uit groenteafval paneermeel te maken met een 6 maal efficiënter productieproces. Dit scheelt aanzienlijk in CO2 uitstoot, tevens draagt het bij aan een circulair proces.
De CO2 besparing bij gebruik van dit product ipv. het huidige paneermeel is conservatief ingeschat op 677 ton in 2020 en 1.300 ton in 2021.

Kijk voor meer informatie op onze website.

Nieuws

Duurzaam investeren

100% uitbetalingsscore

Al onze crowdfundingcampagnes hebben tot nu toe een 100% uitbetalingsscore. Dit betekent dat alle investeerders hun geld op tijd en volledig uitgekeerd hebben gekregen. Hierin zijn we uniek tov andere crowdfundingplatforms. We kiezen niet voor niets alleen (duurzame) projecten die goede zekerheden bieden en daarnaast houden we nog een garantiekapitaal achter de hand. Kijk op onze website en doe mee met één van onze lopende projecten! Samen maken we de wereld mooier.

Duurzaam project zonnepanelen

Inspiratie

Ron Karels, directeur van Museum Broekerveiling laat ons weten dat de zonnepanelen inmiddels geplaatst zijn.
De deelnemers aan de crowdfunding campagne hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor een feestelijke borrel in het museum. Ron is heel blij dat een deel van het museum nu energieneutraal draait dankzij de panelen en de eerder geplaatste LED verlichting!