Positieve ontwikkelingen binnen GreenFund Holland: de overname van een ander duurzaam crowdfunding platform, een langdurige samenwerking met Gulpener en we hebben een aantal duurzame projecten die in de laatste fase zitten van de toetsing.
We vertellen je in deze nieuwsbrief graag meer over onze werkwijze en dan met name de toetsing.

Projecten

Gulpener Bierbrouwerij

In de vorige nieuwsbrief hebben we je geïnformeerd over de samenwerking met de duurzaamste brouwer van Europa: Gulpener Bierbrouwerij. We hebben achter de schermen hard gewerkt om alles zorgvuldig en goed neer te zetten. Ook Gulpener kijkt zorgvuldig naar de horecabedrijven voor wie ze de crowdfunding willen starten.
We verwachten eind juni het eerste project van Gulpener te kunnen aanbieden.

groen sparen

Hergebruik van plastic, rubber en hout

Op dit moment hebben we drie projecten die zich in de toetsingsfase bevinden. Deze projecten zijn gericht op hergebruik van plastic afval, rubber van autobanden en sloophout uit de bouw.
Vanuit de circulaire gedachte is dit natuurlijk zeer aan te bevelen. Inmiddels, met de huidige oplopende prijzen van diverse grondstoffen, zijn dit soort initiatieven ook financieel goed haalbaar.

Heb je al eerder geïnvesteerd in een project van GreenFund Holland, dan ontvang je als eerste bericht!

Nieuws

Duurzaam investeren

Overname crowdfunding platform GreenCrowd

We zijn enorm trots en blij dat we de activiteiten van het duurzame crowdfunding platform GreenCrowd hebben kunnen overnemen. In goed overleg zijn alle investeerders aan ons overgedragen en voeren we het beheer uit van de reeds lopende projecten. GreenCrowd heeft, net als GreenFund Holland, uitsluitend duurzame projecten gevoerd. Zie het nieuwsbericht op de website van crowdfundmarkt.

Werkwijze GreenFund Holland

Een duurzaam project wordt door GreenFund Holland niet automatisch geaccepteerd. Uiteraard toetsen we op het duurzame karakter en daarnaast kijken we goed welke score we kunnen toekennen aan het project. Door onze financieel specialist wordt een grondige check gedaan op oa onderpand, haalbaarheid en bestaanszekerheid. Hieruit volgt een A, B of C score. We accepteren geen projecten die een te lage score halen (D, E of F) om daarmee het risico te beperken.
Op het moment hebben we drie projecten die worden getoetst!  Houd onze nieuwsbrief en website in de gaten. Heb je al eerder geïnvesteerd in een project van GreenFund Holland, dan ontvang je als eerste bericht!