In het nieuws – de crowdfunding campagne van GreenFund Holland voor CiRoPack

Dit artikel is overgenomen uit Uitkijkpost.nl van 29 maart 2017

CiRoPack wil dak vol zonnepanelen

Crowdfunding project via GreenFund Holland

HEILOO – Milieubewust bezig zijn is voor CiRoPack uit Heiloo – de totaalleverancier van verpakkingen en verpakkingsmaterialen – een vanzelfsprekendheid. Op een duurzame en zuinige manier met de leefomgeving omgaan én toepassen binnen de bedrijfsvoering is voor eigenaar Rob van der Wal een logisch gevolg. “Ons hele pand is goed geïsoleerd en voorzien van LED- verlichting, ons kantoorpand heeft vloerverwarming, we recyclen en het volledige wagenpark rijdt elektrisch.” De CO2-uitstoot van CiRoPack is hiermee met 20% gereduceerd. Nu is het tijd voor een volgende grote en duurzame stap: een dak vol zonnepanelen! Eigenaar Rob van der Wal: “Duurzaam, milieubewust én maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons belangrijk. Ik heb kinderen en wij willen de aarde goed voor hen achterlaten”, legt hij uit.

Groene stroom

De CO2-uitstoot is bij CiRoPack in 2016 al met 20% gereduceerd dankzij diverse maatregelen zoals het plaatsen van LED-verlichting, nog betere isolatie van het pand en een elektrisch wagenpark. Nu is het tijd voor een grote stap naar groene stroom door middel van zonnepanelen. Rob: “Wij verbruiken per jaar circa 50.000 kW. Als wij het platte dak van ons bedrijfspand vol leggen met zonnepanelen dan levert de installatie zo’n 90.000 kW. Dat betekent dat wij zo’n 40.000 kW per jaar aan groene stroom terug kunnen leveren.” CiRoPack heeft al investeringen gedaan in de technische aanpassing van het dak en een sedum dakbedekking. Om de extra kosten voor de zonnepanelen te financieren is CiRoPack een crowdfundingproject gestart. Rob verduidelijkt: “Ik wil collega’s triggeren om ook milieubewust te denken en doen. Duurzaam ondernemen betaalt zich terug, zowel economisch gezien als in een betere toekomst voor onze kinderen.”

Crowdfunding

Op het dak van CiRoPack kunnen 360 zonnepanelen geplaatst worden, met een opbrengst van zo’n 90.000 kW per jaar. Het eigen gebruik van elektriciteit wordt hiermee gecompenseerd en er kan circa 40.000 kW per jaar aan groene stroom terug worden geleverd. “Dankzij de SDE+ subsidie voor een duur van vijftien jaar is de elektriciteitsprijs hiervoor gegarandeerd. Het complete systeem levert een jaarlijkse inkomstenstroom van zo’n 10.000 euro op. Hiermee wordt tien jaar lang de rente en aflossing aan de deelnemers betaald”, vertelt Rob van der Wal. Dit is een interessant moment om aan deze crowdfunding deel te nemen. Het crowdfunding project loopt via GreenFund Holland, voor klimaatsparen met dubbel rendement. Het leningbedrag voor CiRoPack is 70.000 euro met een looptijd van 120 maanden en 2,20% rente. Dit project is geopend voor deelname tot 16 april 2017 tot 9 uur. Rob: “Na aanmelding bij GreenFund Holland is te zien hoeveel rendement het oplevert. Niet alleen in geld, maar ook in bespaarde CO2-uitstoot, duurzaam opgewekte energie of besparing van afval.”

Interesse in het crowdfundingproject? Kijk op www.greenfundholland.nl bij ‘projecten’ en vind CiRoPack. Meer weten over CiRoPack, zie www.ciropack.nl.