De zomer van 2022 gaat de boeken in als één van de droogste en zonnigste zomers. Veel mensen kiezen nu voor een vakantie dichter bij huis en genieten van al het moois wat ons land of de omringende landen te bieden heeft. In deze nieuwsbrief meer klimaatnieuws en verder vragen we graag jouw aandacht voor een lopende campagne waar je een aantrekkelijke groene rente van 4% jaarlijks ontvangt. Een bedrijf dat inspringt op de behoefte aan groene en verkoelende daken in een opwarmend klimaat.
En, gefeliciteerd Otto Rozing! Het project de Duurzame Timmerfabriek was snel vol en met veel enthousiasme en ondernemingskracht gaat de Alkmaarder verder met zijn circulaire houtfabriek.

Projecten

Investeringskans Circulaire panelen

Van hoogwaardige plastics en rubber fabriceert het bedrijf Clear Elastomers BV 100%(!) circulaire producten. Deze worden gebruikt voor de aanleg van groene daken en gevels. Een win-win voor het klimaat! Het doelbedrag is bijgesteld naar 150.000 euro en hiermee is het project al voor meer dan de helft gefund.

Interessant nieuws van Arvid Prigge en Johan Gottschalk:
– ‘Er is een nieuwe samenwerking in de maak met een fabrikant van sedum daken; dit levert het bedrijf 500.000 m2 per jaar aan extra omzet op;
– Ons bindmiddel is biobased in plaats van chemisch, dit maakt ons product echt 100% groen.’

Nieuwe projecten op komst

Het klimaatbewustzijn groeit. Wij merken dat in onze directe omgeving maar ook in het aantal projecten en bedrijven dat bij ons aanklopt.
We zijn vrij kritisch en nemen alleen projecten aan die een goede kredietscore halen.
Op deze manier zorgen we voor meer zekerheid voor onze investeerders. En daarnaast houden we een garantiekapitaal achter de hand, hiermee vangen wij de eerste klappen op in het geval een project de lening niet kan terugbetalen. Extra zekerheid dus voor de groene investeerder!
Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten voor de komende (zonnepanelen)projecten!

Nieuws

Positief klimaatnieuws

  • Vrijwel alle grote festivals stoppen met wegwerpbekers. Festivalgangers moeten hun gebruikte beker inleveren om een nieuw drankje te kunnen kopen. De bekers gaan na afloop naar een recyclingfabriek of worden afgewassen. (Bron: nos.nl)
  • Vegetarische vleesvervangers zijn nu goedkoper dan vlees.  De hoge inflatie door oa de gestegen graankosten zorgen ervoor dat plantaardig eten een stuk aantrekkelijker wordt. (Bron: ProVeg)
  • 80% van alle plastic flesjes wordt nu teruggebracht. Een jaar nadat statiegeld wordt geheven zien we een afname van kleine flesjes onder het zwerfafval. (Bron: nos.nl)

 

CO2 besparing GreenFund Holland

We koersen af op een besparing van 3 miljoen CO2 met de projecten die we met GreenFund Holland hebben gedaan!! En dat is waar we het voor doen!
Per project bepalen we de positieve impact op het klimaat. Dit doen we aan de hand van de cijfers die het project ons levert en op basis van onze eigen expertise.
Op deze manier houden wij dagelijks bij hoeveel CO2 is bespaard maar ook hoeveel kWh energie er is opgewekt (bv in het geval van de zonnepanelen).

Hier de besparing van vandaag, zie ook onze website.