Het (klimaat)nieuws van de laatste weken is alarmerend: extreme hitte in Zuid-Europa, overstromingen in Australië, droogte in Marokko, en dit alles ten gevolge van klimaatverandering.
Om ervoor te zorgen dat de opwarming van de aarde beperkt blijft moeten we nú aan de slag! Gelukkig zijn er talloze duurzame initiatieven en we zijn blij dat we hier met GreenFund Holland een bijdrage aan leveren door deze via crowdfunding te verwezenlijken!
De komende week starten twee mooie duurzame campagnes! Lees er meer over in deze nieuwsbrief en doe mee!  Wees er snel bij, ons laatste project van Gulpener was binnen één dag vol!
Samen maken we de wereld duurzamer.

Projecten

Circulaire tegels voor groen dak

Aanstaande maandag start de crowdfundingcampagne voor Clear Elastomers BV. Zij maken rubberen tegels van gerecycelde autobanden. Deze tegels worden gebruikt bij de aanleg van groene daken. Een win-win situatie voor het klimaat, de verwachting is dan ook dat dit bedrijf de komende jaren zal groeien. Het bedrijf heeft een zgn SUPR-subsidie ontvangen van meer dan 2 miljoen euro. Kijk op onze website voor meer informatie en doe mee vanaf 100 euro!

Duurzame Timmerfabriek in Alkmaar

Niet slopen maar demonteren en op deze manier weer zorgen dat hout een tweede leven blijft. Otto Rozing vertelt in bijgaande video over zijn Duurzame Timmerfabriek. Ook dit is weer een prachtig voorbeeld van een duurzaam initiatief waarmee we samen werken aan een circulaire wereld.  De Duurzame Timmerfabriek gaat uitbreiden en zij doen dit graag met onze duurzame crowdfunding. Aanstaande woensdag start de crowdfunding.
We zijn trots op dit mooie initiatief!

Nieuws

1e project Gulpener groot succes!

We hadden Gulpener natuurlijk al enige tijd geleden aangekondigd en dat hebben we geweten, het project zat binnen 1 dag vol! Fijn om te zien dat er zo veel vertrouwen is, want er volgen meer projecten voor Gulpener Bierbrouwerij. De verwachting is dat we in het najaar het volgende Gulpener project kunnen aanbieden. Gelukkig starten komende week ook weer een aantal andere mooie duurzame projecten!

Verwachting temperatuurstijging

Bijgaand plaatje is een verwachting waarvan we hopen dat het geen realiteit wordt. De temperatuur stijgt sneller dan verwacht maar er zijn ook hele mooie initiatieven en grote bereidheid om ervoor te zorgen dat we samen zorgen voor een leefbare planeet. Alle kleine beetjes helpen: pak vaker de fiets, eet minder of geen vlees, hergebruik je spullen of koop bij de kringloopwinkel. Je ziet om je heen dat een groot aantal mensen hierin een stap maakt, super! En mocht je je geld groen willen investeren, dan kan je natuurlijk goed terecht bij de groene projecten van GreenFund Holland!