‘Wanneer start een nieuw project waarin ik mijn geld duurzaam kan investeren?’ Deze vraag wordt ons de laatste maanden regelmatig gesteld. We hebben een paar mooie projecten gehad die binnen enkele dagen vol zaten en dat is natuurlijk heel fijn maar tegelijk ook jammer voor een aantal trouwe investeerders.
We hebben echter goed nieuws: over 3 weken start een nieuwe crowdfundingcampagne van een prachtig bedrijf waar we gedurende de komende jaren elke 2 maanden een campagne mee gaan doen! Houd de mail, onze nieuwsbrief en socials dus goed in de gaten!
In deze nieuwsbrief verder aandacht voor onze projecten en duurzaam nieuws met betrekking tot Russisch aardgas. En we delen een bijzondere TedXTalk.

Heb je vragen of wellicht een leuk idee?! We spreken je graag! Bel 072 202 90 20

Projecten

Project Mokbaai binnen enkele dagen vol!

Een paar weken geleden stond een mooi duurzaam project open: BijMokbaai op Texel. Inmiddels is het project succesvol afgerond en is het geld overgemaakt naar Nienke en Bart.
Ze zijn enorm blij met het grote vertrouwen in het project en gaan vol enthousiasme aan de slag met de duurzame recreatieplannen. Alle investeerders zijn geïnformeerd en Bart heeft aangegeven ze zelf ook graag op de hoogte te willen houden van de voortgang.
Hierbij een leuk krantenartikel over het project in de Texelse courant.

Anima Sarda, eerste project dat niet kan voldoen aan zijn verplichtingen

In de ruim 5 jaar dat GreenFund Holland bestaat, hebben alle projecten kunnen aflossen aan onze investeerders.
Helaas maken we nu voor het eerst mee dat het een project niet lukt om te betalen. Anima Sarda, de duurzame Bed&Wine op Sardinië is op een zeer ongelukkig moment gestart, vlak voor de Corona crisis en heeft mede om die reden veel inkomsten mis gelopen. GreenFund Holland heeft de lening nu overgenomen en de deelnemers aan dit project alsnog uitbetaald. Dit is wat ons uniek maakt, op deze manier bieden wij extra zekerheid aan onze deelnemers.

We wensen Jurgen en Marieke succes met de voortgang van Anima Sarda en vertrouwen erop dat zij op termijn weer kunnen voldoen aan hun verplichtingen.

Nieuws

TedXTalk Rosalinde

Laten we de wereld bekijken door de ogen van een 15-jarige. Zij hebben de toekomst!
We laten je graag inspireren door de TedXTalk van Rosalinde Leijdekker.
Nadat ze in augustus vorig jaar een brief aan premier Rutte had geschreven nav het IPCC rapport werd ze uitgenodigd voor een gesprek met de premier.
In december heeft ze live gesproken in theater Amsterdam op het event van TedXAmsterdamWoman. Sinds 2 weken staat haar TedXTalk op YouTube.
De boodschap is duidelijk: ‘We need to act!’

Minder import van Russisch aardgas door toename duurzame energie

Met duurzame energie maken we onszelf minder afhankelijk maken van Rusland.
Dit jaar had Nederland , tot nu toe, dankzij wind-op-land 600 miljoen m3 minder aardgas uit Rusland nodig. Dankzij wind-op-zee 400 miljoen m3 en dankzij zonnepanelen 150 miljoen m3.
Totaal dus 1,15 miljard m3 minder aardgas!

De grootste bijdrage leverde evenwel invoer uit niet-Russische landen via de LNG terminal in de Rotterdamse haven, namelijk 25% van de NL gasvraag.

Informatie van Lector Energietransitie Martien Visser