• klimaatsparen

Onze missie

Samen bijdragen aan een duurzame samenleving…

Wij willen samen met jou een belangrijke bijdrage leveren aan het verduurzamen van de samenleving. Dat doen we door duurzame projecten mogelijk te maken. Je kunt hierbij denken aan zonnepanelen, LED, aardwarmte, infrarood verwarming maar ook aan composteermachines.

Het bij elkaar brengen van vraag en aanbod…

Wij brengen vraag en aanbod van geld bij elkaar op een duidelijke en veilige manier. Daarmee zijn wij een goede aanvulling op de huidige financiële sector. Alle betrokken partijen hebben eerlijke voorwaarden en redelijke rentepercentages. Zeker in het licht van de huidige spaarrentes.

Schooldirecteur JvR school Heiloo, Marije Peters: “Zelf energie opwekken is een actueel onderwerp en daar wilden we graag aan meedoen, samen met onze school in Hilversum”.

Wat drijft ons?

GreenFund Holland wordt gedreven door de wens om de leefomgeving voor ons allemaal te verbeteren en de opbrengsten daarvan ten goede te laten komen aan iedere deelnemer. Wij zijn er van overtuigd dat we dit met elkaar kunnen realiseren door duurzame projecten te financieren en realiseren.

Ons team

Jaco Leijdekker

Jaco Leijdekker

Dagelijks bestuurder

Hoe komt het dat scholen, sportverenigingen en zorginstellingen, maar ook bedrijven zo weinig investeren in duurzaamheid? Oorzaken zijn vaak het gebrek aan geld en de tijd die het kost om alles uit te zoeken. Door lokaal spaargeld op te halen kan een organisatie wel verduurzamen. Met onze partners, die we desgewenst in contact brengen met de betreffende organisatie, weten we zeker dat het juiste wordt gedaan en er niet teveel betaald wordt.

Ad Honders

Ad Honders

Commercieel bestuurder

Ik ben er van overtuigd dat verduurzaming niet afhankelijk hoeft te zijn van wetgevingen of subsidies. Met elkaar kunnen we dit soort projecten realiseren en ook nog een positief rendement maken. Door te investeren in duurzaamheid gaan de energiekosten voor onze klanten naar beneden. Daarnaast ontvangen de deelnemers een mooie rente op hun ingelegde geld.

Peter Vonk

Peter Vonk

Financieel bestuurder

Peter heeft een achtergrond in de financiële sector. Binnen GreenFund Holland is hij verantwoordelijk voor de beoordeling van de financieringsaanvragen. In zijn periode bij de Rabobank zag en beoordeelde hij meer dan 1.000 ondernemingsplannen en financieringsaanvragen. Mede daardoor is hij goed in staat om risico’s in te schatten en passende maatregelen voor te stellen.

Rob Jansen

Rob Jansen

Verkoop Adviseur

Rob is woonachtig in Alkmaar en al langer actief in duurzaamheid. Hij heeft veel kennis van kostenbesparing op het gebied van energie. Hierbij gaat hij uit van de Trias Energetica: eerst kijkend naar gedrag, dan besparen en tot slot duurzaam opwekken. Rob is als geen ander in staat om onze klanten te adviseren in de overgang naar een duurzamere bedrijfsvoering in combinatie met kostenbesparingen.

Roelf de Vries

Roelf de Vries

Onafhankelijk bestuurder Stichting

Roelf is woonachtig in Heiloo, is enthousiast adviseur voor het MKB in de Noord Holland. In de ruim 30 jaar bankervaring, waarvan 16 jaar als starterscoördinator, heeft hij veel ondernemersplannen op haalbaarheid beoordeeld en tot een succes gemaakt.

“Graag lever ik mijn bijdrage aan GreenFund Holland omdat ik het initiatief ondersteun vanuit de combinatie MVO, ondernemerschap en het nieuwe financieren.”

Raad van Advies & Ambassadeurs

Annemarie Bor

Annemarie Bor

Raad van advies

Als procesmanager van duurzame transities, zet Anne-Marie zich via haar bedrijf AMBOR creatie in voor en met partijen die samen groene groei willen versnellen.

"Klimaatverandering, verlies van biodiversiteit, uitputting en vervuiling. De uitdagingen waar we voor staan vragen om een andere manier van samenwerken, en een andere manier van financieren.
GreenFund Holland is zo’n andere manier. Het faciliteert spaarders om duurzaam rendement te ontvangen en het verbindt mensen lokaal om samen stappen te zetten voor het behoud van de kwetsbare planeet waarop wij leven."

dr. Carla Coenders

dr. Carla Coenders

Ambassadeur

Carla Coenders is een gepromoveerd gedragspsycholoog. Zij heeft veel ervaring in bestuursfuncties, politiek en de gezondheidszorg.

"Toen Jaco mij voor het eerst vertelde over zijn ideeën over duurzame financiering sprak mij dat meteen enorm aan. Mensen die deelnemen aan duurzame projecten weten precies wat er met hun geld gebeurt en lopen minder risico. De garantiestellers functioneren als katalysator. Zij trekken de deelnemers over de streep hun geld duurzaam in te zetten. Een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen het grote en het kleine geld."

Ton van Dril

Ton van Dril

Ambassadeur

Financiering van kleinschalige duurzame projecten is lastig. Dat hoor ik vaak als adviseur van de borgingscommissie van het SER-energieakkoord voor duurzame groei. Banken vinden deze projecten te kleinschalig en ingewikkeld. Daarom is voor leningen de deur vaak gesloten of worden er hoge rentes gevraagd.
Op de markt is ruimte voor een kleinschalige aanpak, gebruikmakend van sociale netwerken. GreenFund Holland springt in dat gat. Door de combinatie van financiële, technische en sociale expertise, met korte lijnen en lage overhead, kan de uitleenrente omlaag. Daardoor komt die noodzakelijke verduurzaming steeds meer in de buurt!

Jobien van Delden

Jobien van Delden

Raad van Advies

GreenFund Holland faciliteert de realisatie van lokaal, duurzame ambities van maatschappelijke instellingen en ondernemingen. Dit doet zij door op een toegankelijke wijze aan particulieren een platform te bieden om hieraan bij te dragen. Dit unieke concept, waarbij particulieren ook nog eens mooie rentevergoeding krijgen, spreekt mij erg aan.

Vacatures

Verkoop adviseur

Meer en meer bedrijven en organisaties weten ons te vinden. Daarom willen we graag in contact komen met verkoop adviseurs met een duurzaam hart en commerciële ervaring. Ben jij die persoon die begaan is met onze planeet en mee kan denken met onze klant?
Bel dan rechtstreeks met 088 – 311 33 11 of stuur een bericht naar jaco@greenfundholland.nl.

Stagiair(e) Media & Communicatie

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een energieke, betrokken en pragmatische Media & Communicatie Stagiair. Als Media & Communicatie stagiair bedenk, plan, onderbouw en presenteer je geïntegreerde on- en offline mediacampagnes voor ons. Je hebt uitgebreide kennis van alle mediumtypen en een mening over de ontwikkelingen in de markt.

Herken je jezelf in dit profiel en denk je binnen korte tijd toegevoegde waarde te kunnen leveren aan GreenFund Holland?

Neem dan contact op via het contactformulier of bel ons voor een afspraak!